Les légendes, les mythes, la fable, sont comme des réservoirs profonds où dorment le sang et les larmes des peuples (Baudelaire).

dilluns, 9 de maig del 2011

Darrièras novèlas

Mentre que Laurent Wauquiez prepausa de mesuras dignas de Le Pen, lo tribunal d'Estrasborg permet que se pòsca botar lo fuòc al Coran puèi i pissar dessús (podètz ensajar amb la Bíblia me diretz las resultas). Se me cresètz pas es aquí. De causas s'encaminan... Dormissètz plan brava gent !

diumenge, 8 de maig del 2011

Triste es lo cèl...

Triste es lo cèl, çò ditz la cançon…
L’aire d’uèi tanben es fòrça triste.
Las idèas de Le Pen e companhia rajan d’a fons.
Aquelas ‘idèas’ (se se pòt dire) se trapan al nivèl de la Federacion Francesa de Fot, mas tanben dins las tribunas de Bordèu (cf la demission de Tigana).
A Montalban son d’occitanistas (aquò fa mal d’o dire) d’extrema dreta que lordejan l’espaci public.
E las televisions, las ràdios (mercés Ràdio Lengadòc) e autres mediàs que desbremban d’informar de qu’es aquel partit poirit, en mai d’aquò vòlon nos far creire qu’es un partit coma los autres (cf Robèrt Menard, la talpa fascisanta).
Pasmens bonas vacanças !


dilluns, 2 de maig del 2011

En 2010 après J-C, Dieu ditz a Noé

- Un còp de mai la tèrra es venguda òrre e suspoblada, aquò’s la crisi de pertot. Te cal quilhar una arca e recampar un coble de cada bèstia e tanben d’umans, dels bons ça que la. Dins sièis meses mandi la pluèja quaranta jorns e quaranta nuèits que desrabarà tot !
 Sièis meses mai tard, Dieu torna e vei sonque una debuta de construccion.
 - Mas as gaireben res fait ! Deman commença de plòure !
 - Desencusa-me, Sénher, ai fait çò que podiái mas los temps an cambiat :
 - Ara per bastir cal un permés e l’inspector me fa patir en causa del sistèma d’alarma anti-fòc.
 - Los vesins an fargada una associacion que l’empont dins la cort respectava pas las règlas de co-propietat e amagava la vista. M’a calgut trapar un mediator per adobar las causas.
 - Lo servici d’urbanisme me forcèt per far un estudi de factibilitat amb redaccion d’un memòri sul còst del carreg de l’arca cap a la mar.
 - Quand entamenèri de copar de fusta, la Proteccion de l’Environament trobèt que fasiái de desforestacion, que destrusiái las tutas d’espècias animalas e doncas l’autorizacion del servici de las Aigas e Forèsts èra caduc.
 - Quand comencèri d’amassar d’animals, la SPA me secutèt perque los sostrasiái del mitan natural per los botar dins de gàbias tròp pichonas.
 - Lo Desvolopament Durable demandèt un estudi d’impacte.
 - Lo Ministèri del Trabalh me carcanhava per utilizacion d’emplegats benevòls.
 - Lo servici de las Talhas me tombèt dessus, en dire que me preparavi de fugir illegalament del país, mentre que las Doanas me reprochavan una tentativa de passar la frontièra amb d’espècias protegidas o reconegudas dangierosas.
 - Alara m'alassèri e daissèri lo projècte.
 Sul pic, las nivols desapareguèron, un arcolan nasquèt e lo solelh se mostrèt.
 - Vòls pas mai destrusir lo mond ? demandèt Noé.
 -    Es pas la pena, l’administracion se’n carga.