Les légendes, les mythes, la fable, sont comme des réservoirs profonds où dorment le sang et les larmes des peuples (Baudelaire).

diumenge, 23 de maig del 2021

ROBERT MARCHAND


Robert Marchand, 100 ans en 2012 al velodròme de Lyon.

Lo degan dels ciclistas Robert Marchand se moriguèt a 109 ans dins la nuèit de divendres a dissabte, dins son EHPAD de Mitry-Mory en Seine-et-Marne. Es lo detentor bèl de mantun record ciclista pels centenaris.
« Robert èra un grand campion, qualqu’un que fasiá somiar e que gardava bon cap. Èra tanben un amic, qualqu’un de plan engatjat sindicalament e politicament a esquèrra ! Èra lo simbòl de nòstra vila » diguèt al jornal Le Parisien la consa màger de Mitry-Mory, Charlotte Blandiot-Faride (PCF).
En 2017 a Albi, Robert Marchand, que teniá ja lo record del mond de l’ora de la categoria master dels mai de 105 ans (22,547 km lo 4 de genièr passat), ajustava a son palmarès un títol de campion del mond especialament creat per el per l’Union Ciclista Internacionala. Personatge pintoresc, Robert Marchand foguèt pompièr de París, elevaire de polets, menaire de camions, plantaire de cana a sucre en Venezuela, boscatièr en Canada, abans de tornar en França per far d’ortalièr, vendeire de cauçaduras e mercand de vin. (La Dépêche du Midi).